2014 m. Vidurvasario susibėgimas

2014-07-30 || Nerijus Čapas OFS
20140723-24_vasara-visi.jpg

Liepos 23–24 dienomis Raudondvaryje, Gyvųjų akmenų sodyboje, vyko Nuolatinių diakonų ugdymo centro bendruomenės - Šv. Diakono Stepono ir Šv. Popiežiaus Jono Pauliaus II kurso studentų bei jų šeimų ir ugdytojų neformalus vidurvasario susibėgimas.

Susibėgimas prasidėjo Šventosiomis Mišiomis, kurias celebravo Nuolatinių diakonų ugdymo centro vadovas kun. Kęstutis Genys. Šventųjų Mišių metu susirinkusieji meldėsi už neramumų draskomą pasaulį, o ypač už Ukrainą prašydami liepos 23 dieną minimos Šventosios Brigitos, Europos globėjos, užtarimo, o atkreipę dėmesį į tai, jog didžioji dalis centro studentų ir centro koordinatorė Virginija Malinauskienė bei jos vyras Vygantas Malinauskas susituokę liepos mėnesį, meldėsi ir už savo šeimas bei visą centro bendruomenę ir netoliese - Kulautuvoje rekolekcijas atliekančius arkivyskupą Sigitą Tamkevičių SJ ir centro dvasios tėvą kun. Stasį Kazėną SJ.

Po Šventųjų Mišių visi rinkosi aplink suneštinių vaišių stalą, kartu kepė šašlykus, dalijosi savo įspūdžiais iš pastoracinės ir liturginės praktikos vietų ir tiesiog buvo kartu gamtoje. Sutemus, mažieji vidurvasario susibėgimo dalyviai nukeliavo miegoti, o vyresnieji bendruomenės nariai liko vakaroti ir tęsė savo laisvalaikio diskusijas.

Antrąją dieną, papusryčiavę ir pabaigę vakare pradėtas diskusijas aktualiomis temomis, visi išsivažinėjo į savo namus.

< atgal į sąrašą